Drie gegadigden voor zendmachtiging in gemeente Beesel

Featured Gem. Beesel

Reuver – Na het vertrek van RTV Beesel/YouSeeRadio in 2015 heeft de gemeente Beesel geen eigen lokale omroep gehad die de focus lag op de gemeente waarvan het de jaarlijkse subsidie krijgt. In 2015 kreeg RTV Roermond de zendmachtiging binnen de gemeente Beesel, en jaarlijkse subsidie. Sinds 2018 is RTV Roermond gaan samenwerken met omroep 3ML dat de naam Omroep ML5 kreeg. Daarmee volgen de omroepen de wensen van de overheid die het aantal lokale omroepen terug wil dringen.

Voor veel inwoners is dat tegen het zere been, aangezien nu via de lokale omroep beperkt informatie wordt verstrekt over onze gemeente, en meer over andere gemeentes. Daardoor hebben inwoners van gemeente Beesel, Olaf Simons en Wil Haenen de handen in een geslagen om inwoners weer te informeren zoals een lokale omroep hoort te doen aldus Simons in gesprek met Ruiver.nl. “De huidige zendgemachtigde voldoet niet aan hun informatieplicht richting de inwoners van de gemeente Beesel” aldus Simons.  Beide heren zijn niet onbekend in het media en communicatielandschap, Olaf heeft momenteel een commerciĆ«le zender TvEllef vanuit Linne die ook binnen onze gemeente te ontvangen is, “als wij een vergunning krijgen, is Studio Beesel, zoals de omroep zal komen te heten, volledig los van TV Ellef en zal draaien met eigen vrijwilligers“. Met Will Haenen, man achter Track 88, een facilitair videobedrijf dat diensten levert aan omroepen, productiebedrijven, producenten, overheden en bedrijven beschikken zij over meer dan genoeg kennis en ervaring om een informatieve omroep te laten bloeien.

Maar er is nog een kaper op de kust, Omroep P&M (Peel en Maas) ziet een zendmachtiging binnen de gemeente Beesel ook wel zitten. De zendmachtiging van het huidige ML5 loopt tot oktober en heeft verlenging aangevraagd. De gemeente stelt dat nu eerst bekeken wordt of de drie partijen met elkaar kunnen en willen samenwerken. Indien daarna alsnog meerdere kandidaten overblijven, dan zal de gemeenteraad aangeven welke kandidaat het meest geschikt is. Bedoeling is dat de gemeenteraad van Beesel op 6 juli een advies uitbrengt aan het Commissariaat van de Media, dat neemt vervolgens het uiteindelijke besluit.

Tummers advertentie

1 thought on “Drie gegadigden voor zendmachtiging in gemeente Beesel

Comments are closed.