Brand in bos tijdig ontdekt, brandweer voorkomt grote brand

112 Belfeld Featured

Belfeld – In het bosgebied tegen de Duitse grens tussen Belfeld en Tegelen is een beginnende brand zaterdag tijdig ontdekt. Door nog onduidelijke redenen ontstond er brand in het gebied vlak naast “Aan de Loerdijk” die door de brandweer van Belfeld en Venlo tijdig geblust kon worden. Uit voorzorg werden ook extra waterwagens gealarmeerd om voor voldoende bluswater te beschikken dat in een bos gebied schaars is. Volgens schattingen zou er een stuk van 400 vierkante meter verbrand zijn.

Nu de Corona-maatregelen versoepeld worden, trekken meer mensen er op uit, ook de natuur in. Vanwege de droogte is het raadzaam om extra voorzichtig te zijn omdat een brand eenvoudig kan ontstaan.

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie