Onkruid verbranden gaat mis, brandweer redt woning

112 Featured Regio Peel en Maas

Helden – Het verbranden van onkruid in de achtertuin is nooit zonder risico, zo ervaarde de bewoners zaterdag van een woning aan de Roggelseweg/Willem van Hornestraat. In een hoekje van de tuin sloeg het brandende onkruid over op de schutting. De brand greep snel om zich heen en dreigde over te slaan op de aanbouw van de woning. Brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit en wisten te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de woning. Ook werd een gasfles veiliggesteld die beschadigde door de brand.

Twee bewoners zijn ter plaatse behandeld door ambulance personeel, zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer laat weten dat het verbranden van onkruid effectief kan zijn, maar niet zonder gevaren. Het komt in de lente vaak voor dat de brandweer moet uitrukken omdat er meer dan alleen onkruid in brand gaat. Volgens een woordvoerder van de brandweer had deze brand dus voorkomen kunnen worden als men bewust waren van de gevaren.

Foto: AVLimburg

Tummers advertentie