Lege kunststof tank gedumpt in bos

112 Featured Swalmen

Swalmen – Laatste tijd worden er steeds meer dingen in de natuur gedumpt, van huisraad tot drugsafval. Dinsdagavond werd op een toegangsweg naar het bos aan de Bosstraat een grote tank die in stukken was gesneden aangetroffen. Het vermoedden bestond dat er nog chemische middelen in zaten die uit de tank zouden kunnen lekken.

Handhavers van de gemeente die de tank vonden alarmeerde de hulpdiensten, brandweer heeft het object gecontroleerd en vrijgegeven. Er bleek geen gevaarlijk goedje in de tank te zitten. De gemeente heeft de tank, die afkomstig lijkt uit de landbouw uiteindelijk zelf afgevoerd.

Omdat er laatste tijd veel dumpingen zijn in de natuur, zijn er extra controles in en rondom de bossen. Ziet u zelf een verdachte situatie, of iemand afval dumpen? Bel dan met de politie via 0900-8844. Noteer zoveel mogelijk gegevens dat kan leiden tot de dader(s).

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie