Nachtelijke brand treft loods met stro en landbouwvoertuigen

112 Featured Kessel

Kessel – In de nacht van donderdag op vrijdag is er brand uit gebroken in het buitengebied tussen Kessel en Baarlo. Aan de Oyen was er brand uitgebroken in een loods. In de loods van 10 bij 20 meter waren een vijftig tal hooibalen opgeslagen, enkele landbouwmachines en een dieseltank. Naast de loods lag een stal met jongen runderen. Toen de brand ontdekt werd sloegen er al vlammen uit het dak van de loods.

De brandweer schaalde direct op naar grote brand om voldoende bluswater voor handen te hebben. Blusvoertuigen uit Kessel, Baarlo, Maasbree en Venlo rukte uit naar de brandende loods. De brand was snel onder controle, wel was er nog enige tijd nodig voor het nablussen.

Om het hooi te kunnen blussen is de achterzijde van de loods is open gebroken. Het hooi is met een loader uit de loods gehaald  en in het naastgelegen weiland afgeblust. De landbouwmachines hebben lichte schade opgelopen door omgevallen hooibalen.

Waardoor de brand is uitgebroken is niet duidelijk, dat zal onderzocht worden.

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie