Doek valt voor Herberg de Bongerd

Beesel Featured

Beesel – De coronacrisis kost uitbater Tom Quicken de kop om Brasserie Herberg de Bongerd verder nog te runnen. De rechter heeft dinsdag het faillissement uitgesproken. Door de crisis moesten alle horeca in Nederland verplicht sluiten, daardoor liepen de kosten wel door, maar kwamen er geen inkomsten. Voor de Bongerd kwamen de versoepelingen te laat. Openstaande schulden waren inmiddels zover opgelopen dat er niets anders op zat dan een faillissement aan te vragen.

Tegenover L1 liet Quicken onlangs nog weten dat hij hoogstens nog een maand zou volhouden, echter valt het doek nu al na het uitspreken van het faillissement door de rechter.

Aan L1 laat Quicken weten dat alle schuldeisers betaald zijn,”Als de coronacrisis er niet was geweest, hadden we het gehaald“, aldus Quicken. “We hebben afgelopen periode nog delen van de zaak opgeknapt. Het voelt als een groot verlies om de zaak op te geven, maar er valt ook een last van mijn schouders af.

In juni werd het personeel al ingelicht dat er kans was op een faillissement. Onduidelijk is nog of er een nieuwe uitbater zich heeft gemeld om de zaak en personeel over wilt nemen. Ondanks het faillissement blijft de Herberg nog een aantal dagen open, het hotel zit namelijk nog volgeboekt.

Tummers advertentie