Draaksteken 2023, van A tot Z geregeld met drie man sterk in de regie

Beesel Events Featured

Beesel – De Stichting Draaksteken Beesel is blij en trots de regisseur van het Draaksteken 2023 te kunnen presenteren. Frank Rous, Theo Geraets en Huub Geerlings gaan als trio de regie van het massaspektakel voor hun rekening nemen. Ze worden daarbij bijgestaan door Gerrie Abels als artistiek adviseur. Frans Pollux schrijft het script voor het Draaksteken 2023, een volledige nieuwe tekst. Het Draaksteken wordt medio augustus 2023 opgevoerd in het Drakedorp Beesel.

De selectieprocedure voor de regisseur heeft ongeveer een jaar geduurd, de coronacrisis heeft voor enige vertraging gezorgd. In de zomer van 2019 solliciteerde het Beesels drietal naar de regiefunctie en ging aan tafel met het bestuur. Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, ook met een kleine afvaardiging van spelers van het Draaksteken 2016. Conclusie is dat er volop vertrouwen is dat de regisseurs in 2023 samen met het dorp een sterk vernieuwend en zeer aantrekkelijk Draaksteken in 2023 zullen neerzetten.

Beeselse bodem
Als iemand het Draaksteken kent dan zijn zij dat wel. Ze zijn al hun hele leven verbonden aan het zevenjaarlijkse Draaksteken. We zijn als bestuur echter zeker niet over een nacht ijs gegaan toen Frank, Huub en Theo zich bij ons meldden om de regie te willen doen. We hebben ze kritisch bevraagd en niet alleen over de inhoud van het spel. Zij worden immers nu direct verantwoordelijk voor de artistieke kant van het Draaksteken en de gang van zaken met de grote groep spelers, dat voelt toch anders dan zelf als speler of regieassistent optreden. In onderling overleg is wel besloten dat ze hierin worden gecoacht en begeleid door de zeer ervaren Gerrie Abels. Het is prachtig dat we nu als Draaksteken nagenoeg alles in eigen huis hebben”, aldus een trotse Hans van Kruchten voorzitter van de Stichting Draaksteken Beesel. “Kleding, decor, techniek, de PR, zelfs de Draak en dan nu ook de regie, alles is van eigen Beeselse bodem en daar we zijn we enorm trots op”.

Frank Rous
58 jaar, geboren in Beesel en woonachtig in Oisterwijk. Frank heeft veel ervaring op het gebied van toneel en zang waaronder 33 jaar bij de Bonte Revue in Beesel. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft hij diverse toneelgezelschappen geregisseerd. Daarnaast heeft hij een jaartje straattheater en bedrijfsentertainment gespeeld. In de voorgaande drie edities van het Draaksteken heeft Frank gefungeerd als assistent-regisseur en de edities daarvoor zelf enkele rollen gespeeld, waarvan de rol van nar het meest is blijven hangen. In 2016 was hij een tijd lang de waarnemend regisseur van het Draaksteken.

Theo Geraets
57 jaar en geboren en getogen in Beesel. Jarenlang heeft hij meegewerkt aan de Beeselse Bonte Revue door het schrijven van teksten, regisseren en spelen van een groot aantal rollen. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft Theo regieklussen gedaan bij diverse toneelverenigingen in Noord- en Midden-Limburg. Ook voor 2021 staan er voor hem weer een mooi aantal producties in de planning. Theo heeft zelf altijd aan het Draaksteken meegedaan als speler. De laatste edities maakte hij onderdeel uit van het productieteam, als schrijver en regieassistent.

Huub Geerlings
57 jaar en geboren en getogen in Beesel. Als liedjes- en tekstschrijver is hij al jarenlang betrokken bij de Beeselse Bonte Revue. Ook heeft Huub binnen deze zelfde revue regiewerk verricht en een groot aantal rollen gespeeld. Bij het Draaksteken is hij zelf altijd betrokken geweest als speler en heeft hij veel rollen vervuld waaronder de rol van de Koning. De laatste editie heeft Huub de productie van het Draaksteken gedaan, de speltekst herschreven samen met Theo en alle liedjes voor zijn rekening genomen. Verder vervult hij een hele actieve culturele rol in het dorp.

Trio
Leuk detail is dat het drietal in vroegere tijden jarenlang heeft opgetreden onder de naam Trio LosVas. Met hun parodieën betraden ze vele Limburgse podia en braken ze zelfs door tot de halve finale van de bekende tv-show van Hennie Huisman.

Tummers advertentie