Negatief advies voor verlenging zendmachtiging RTV Roermond

Featured Gem. Beesel

Reuver – Het Commissariaat voor de Media heeft de gemeenteraad een negatief advies gegeven voor het verlengen van de zendmachtiging van RTV Roermond, dat onder de naam van ML5 samen met een andere omroep de zendmatiging wil verlengen in de gemeente Beesel. Door dat advies blijven er twee andere aanvragers over, namelijk Studio Beesel en Omroep Peel&Maas. Over beide partijen is iets op te merken, zo is Omroep P&M (nog) niet lokaal gevestigd en hebben leden van het bestuur bij Studio Beesel familiebanden.

Beide overgebleven partijen hebben een gelijk aantal punten behaald op gestelde criteria van het commissariaat, daardoor kunnen zij geen duidelijk advies geven. RTV Roermond behaalde daar de minst aantal punten, ook bleven vragen vanuit het commissariaat leden van het bestuur onbeantwoord. De gemeenteraad moet de uiteindelijke beslissing nemen met het advies. Beide partijen voldoen, de raad beslist aan de hand van voorkeur.

Daarnaast adviseert het commissariaat dat beide partijen bereid zijn tot samenwerking. Er kan namelijk naar slechts 1 partij de vergunning gaan om als omroep te mogen functioneren, en daarvoor ook een jaarlijkse vergoeding krijgt van de gemeente. De vergunning is na het uitgeven 5 jaar geldig. De raad is op 14 september bijeen om het advies door te nemen.

Tummers advertentie