Raad kiest voor Omroep P&M als lokale omroep

Featured Gem. Beesel

Reuver – Omroep P&M is door de raad aangewezen tot lokale omroep van Beesel. De omroep wordt bij het Commissariaat voor de Media voorgedragen als nieuwe lokale omroep van de gemeente Beesel van 2020 tot 2025. Er waren drie partijen in de race om de lokale omroep van Beesel te worden, waarvan duidelijk was dat RTV Roermond niet aan de gestelde criteria voldeden, en de uiteindelijke keuze tussen P&M en Studio Beesel bleef over voor de raad.

Eerder liet het Commissariaat voor de Media (CvdM) weten dat beide overgebleven omroepen aan alle voorwaarden voldeden. In de raad was het CDA duidelijk voor P&M omdat zij verrast waren door de veelzijdigheid van de omroep. Samen Verder was juist voor Studio Beesel omdat die bij de kleinschaligheid en identiteit van de gemeente zou passen. VLP en Beeselse Lijst wilde de keuze overlaten aan het CvdM, echter zijn zij alleen adviserend. De burgemeester stuurde beide partijen aan om toch voor een kandidaat te kiezen.

Het bestuur van Omroep P&M is blij: ‘Wij gaan verder bouwen aan een krachtige organisatie, zoals we die ook in Peel en Maas hebben staan.’ Oproep P&M vanaf 1 januari 2021 in Beesel uitzenden.

Studio Beesel is teleurgesteld in de beslissing van de raad. “Ik zie deze beslissing als een gemiste kans. Een lokaal initiatief wordt niet ondersteund, de gemeenteraad kiest liever voor een omroep die draait op vrijwilligers die allemaal aan de andere kant van de Maas wonen. De vraag om samen te werken nadat je de zendmachtiging het veer over stuurt is belachelijk: zonder zender kan studio Beesel niet geboren worden, zonder subsidie de stichting niet bestaan. Innovaties van de eigen inwoners worden op basis van een ‘gevoel’ aan de kant geschoven omdat het gras elders al groen is. Ik wens omroep Peel en Maas veel succes om de hoge verwachtingen waar te maken” aldus Olaf Simons tegenover Ruiver.nl

Tummers advertentie