Sinterklaas stapt de boot op, geen grootste intocht maar hij komt wel naar Reuver

Beesel Featured

Spanje – Een brief zondagavond uit Spanje in onze mailbox van de Ruiver.nl redactie. De goedheiligman en zijn gevolg zijn op de boot gestapt om koers te zetten naar Nederland. In september berichtten wij al dat er geen traditionele intochten mogelijk zijn vanwege de toestanden rondom Corona in de provincie.

“Elk jaar kom ik met veel plezier naar alle kinderen uit Reuver en Offenbeek toe. Ik ben wel eens met de helikopter en met de bus gekomen, maar meestal kom ik toch gezellig met de trein naar Reuver. Jullie weten dat ik dan al een hele reis met de stoomboot heb gemaakt. Helemaal van Spanje kom ik daarmee naar Nederland en dat is een héél lange zeereis.

Dan vind ik het wel fijn om in een echte Nederlandse trein te stappen. Gezellig naar Reuver toe. Het hele stationsplein staat dan vol met kinderen en die zingen samen met joekskapel De Gresbuus de mooiste sinterklaasliedjes van heel Nederland. Iedereen geeft me dan een hand en heet me welkom. Veel kinderen hebben zelfs een mooie tekening voor mij en Piet gemaakt. Die hang ik dan allemaal in het grote pietenhuis op. Ook dit jaar heb ik me verheugd op een gezellige intocht in Reuver. Maar helaas kan dat vanwege de Corona maatregelingen niet doorgaan …….

Het is niet verantwoord; een heel stationsplein vol met kinderen, papa’s, mama’s, oma’s en opa’s.
Ik vind het héél jammer, maar ik snap het wel. Ook in Spanje zijn er immers strenge maatregelen om het virus te bedwingen. Dat moet nu eenmaal, het is niet anders.

Maar ondanks alles kom ik wél naar Nederland toe. En jawel hoor. Ik kom ook naar Reuver toe. Niet met de trein en niet met een grote intocht, maar ik kom wel. Samen met mijn pieten.

Gelukkig is het niet gevaarlijk om via de social media de Reuverse kinderen te laten weten dat ik veilig in de gemeente aangekomen ben. Ik heb al met jullie burgemeester Bob Vostermans gebeld en hij gaat voor mij een plekje regelen waar we ná het vullen van alle schoentjes even kunnen uitrusten. Dus hou de facebook pagina van de gemeente Beesel maar goed in de gaten.

Lieve kinderen van Reuver en Offenbeek. Maar ook papa’s en mama’s. Ik zal dit jaar dus niet met de trein naar Reuver komen. Er is géén grote intocht. Maar ik kom wel!

Zodra ik in Reuver ben aangekomen zal ik dat via de Facebook pagina van de Gemeente Beesel laten weten. En dan mogen jullie allemaal je schoentje zetten. En ………… leg er maar een mooie tekening in 😉.
Zo. Ik stap nu aan boord van de stoomboot voor mijn lange reis naar Nederland. Tot snel en wens me maar een behouden vaart.
Met vriendelijke groetjes,
Sint Nicolaas en zijn Pieten.” 

Tummers advertentie