Pinnen op veerpont mogelijk begin 2021

Beesel Featured Kessel

Beesel – Vanaf begin 2021 wordt het mogelijk om elektronisch te betalen op de veerpont tussen Beesel en Kessel. Op die manier wordt een grote ergernis voor de gebruikers weggenomen. Wie heeft er namelijk nog kleingeld op zak? Daarnaast is elektronisch betalen veel veiliger voor zowel ondernemer als klant, zeker in tijden van corona.

Dit besluit volgt nadat Job Nijssen, raadslid namens de Beeselse Lijst, al eind 2018 aandacht heeft gevraagd om op de veren ook elektronisch te kunnen betalen. Aan het begin van dit jaar zette hij nogmaals druk op dit dossier, zeker nadat hij de drukte op de veerpont zag.

Uiteindelijk is dit geregeld doordat de gemeente Beesel deelneemt aan de Gemeenschappelijke Regeling Maasveren samen met de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Hierdoor is er geregeld overleg met de exploitant van de Maasveren. Deze heeft dit opgepakt. Na een intensief proefproject gevolgd te hebben op een van de maasveren heeft de exploitant aangegeven dat digitaal betalen voor wat betreft de maandabonnementen uiterlijk januari 2021 wordt ingevoerd.

Tummers advertentie