Gemeente sluit loods na aantreffen hennepkwekerij

112 Featured Offenbeek

Offenbeek – Afgelopen maandag is een pand aan de Keulseweg in Reuver gesloten op grond van de Opiumwet. Het pand en het bijbehorende erf gaan voor drie maanden op slot. Een geparkeerde vrachtwagen, waarvan de eigenaar niet betrokken is bij de praktijken, mag wel nog verplaatst worden, dat gebeurt in overleg tussen de eigenaar en de gemeente.

Volgens de gemeente gaat het om de plantage die afgelopen september werd aangetroffen, toen werden bijna 1000 planten aangetroffen na een inval door de politie.

Gezien de ernst en omvang van de kwekerij besloot burgemeester om zijn bevoegdheid om het pand te sluiten toe te passen. De komende drie maanden mag niemand het pand en het erf betreden en/of in gebruik nemen. Wie dat toch doet loopt het risico op een boete van 4150 euro of een celstraf van 3 maanden. 

Meld Misdaad Anoniem
De hennepkwekerij werd gevonden nadat er via Meld Misdaad Anoniem een melding was binnengekomen. Een hennepkwekerij brengt veiligheidsrisico’s met zich mee, zoals brandgevaar maar ook sociaal maatschappelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte signalen blijven melden.

Foto’s: AVLimburg
Tummers advertentie