Grote brand bij metaalrecyclingbedrijf snel onder controle

112 Belfeld Featured

Belfeld – Bij een metaalrecyclingbedrijf in Belfeld is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand veroorzaakte dusdanig veel rook dat het treinverkeer tussen Tegelen en Reuver enige tijd werd stil gelegd. De brandweer adviseert om uit de rook te blijven. Omwonenden en bedrijven die last hebben van de rook, moesten ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitzetten.

De brand woedde in een berg afval. Waardoor de brand is ontstaan is niet duidelijk, wel dat de brand snel om zich heen sloeg. Nadat de brand werd gemeld bij de hulpdiensten begonnen medewerkers van het bedrijf al met een grote kraan om de berg uit elkaar te halen. Een politie helikopter en een Drone Team van Chemelot nam het daarna over om vanaf boven te kijken hoe de brand zich onder de berg verspreidde.

Doordat de brandweer meteen grootst inzette was de brand al snel onder controle. Zover bekend raakte geen personen gewond door de brand.

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie