Gemeente stelt zand en zandzakken beschikbaar voor inwoners lagergelegen gebieden

Beesel Featured

Beesel – De gemeente heeft donderdag zand en zandzakken beschikbaar gesteld aan inwoners die in de lager gelegen gebieden wonen van onze gemeente. De verwachting is dat de Maas in de nacht van vrijdag op zaterdag snel zal stijgen waardoor er kans is op overstroming in de kern van Beesel en Rijkel. Op een kaart laat de gemeente zien welke delen als risico gebied zijn aangewezen. Volgens de gemeente is bestaat de kans dat woningen dichtst bij de Maas zelfs tot 80 centimeter water in de woning kunnen krijgen.

De zakken en het zand zijn af te halen vrijdag vanaf 8.00op de markt in Beesel en Rijkel 17. De gemeente waarschuwt dat er schaarste is in zandzakken. Heeft u zelf zakken? Neem ze mee. Er is zand genoeg. De medewerkers van de buitendienst helpen met het vullen van de zandzakken. “Heb je grote aantallen zakken of zakken over? Breng ze naar de zandlocaties, zodat mensen die ze nodig hebben deze kunnen gebruiken. Zorg goed voor elkaar en help elkaar waar nodig!” adviseert de gemeente.

Woont u in een risicogebied? Kijk op wachtnietopwater.nl welke maatregelen u het beste kunt treffen. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van waardevolle spullen op hogergelegen verdiepingen, en mocht u water binnen krijgen, schakel dan onmiddellijk het stroom, water en gas uit om gevaarlijke situaties te vermijden.

Heeft u vragen over hoogwater? Dan is de gemeente ook vannacht voor dringende zaken bereikbaar via het algemene nummer: 077 474 92 92. Zij zijn ook bereikbaar voor bijvoorbeeld bij losliggende putdeksels of verstopte riolering in de straat.

Mocht er meer informatie beschikbaar komen, melden wij dat onmiddellijk via onze website en social’s. 

 

 

 

Tummers advertentie