Zandzakken worden weer opgeruimd, waterpeil daalt

Beesel Featured

Beesel – De inwoners van Beesel halen zondag opgelucht adem nu het waterpeil daalt. De dijk naast de Maas heeft goed zijn werk gedaan en heeft Beesel kunnen weerhouden van een hoop ellende. Uren lang stond het water aan de rand van de dijk, ondanks de hoge druk en verzadigde bodem bleef schade en een doorbraak uit. Op een aantal plaatsen kwam er kwelwater uit de grond, door inzet van pompen vormde dat geen overlast in de omgeving. De gemeente heeft inmiddels het evacuatiegebied weer vrijgegeven, bewoners mogen weer terug naar hun woning. Zandzakken worden opgeruimd, en genomen maatregelen in de woning weer hersteld.

De dijken zijn helemaal verzadigd en daardoor erg kwetsbaar op dit moment, wandel en fiets er niet overheen. De noodverordening voor ramptoerisme is nog steeds van kracht. Als mensen de dijken betreden, kunnen er boetes uitgedeeld worden.

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie