Schepen botsen op Maas bij veerpont tussen Kessel-Beesel

112 Beesel Featured

Beesel – De hulpdiensten zijn woensdagavond groots uitgerukt vanwege twee schepen die met elkaar in aanvaring zijn gekomen. Dat gebeurde vlak bij het veerpont tussen Kessel en Beesel. Volgens de hulpdiensten zijn er geen personen gewond geraakt. De brandweer is aanwezig met meerdere voertuigen en een boot.

Volgens een schipradar liggen twee schepen, Enterprise en Istar stil aan de Beeselse zijde van de Maas. Volgens de registratie varen beide schepen onder Nederlandse vlag. De Istar zou een klein tanker schip zijn dat is geladen met 320ton zwavelzuur. Zwavelzuur reageert erg heftig bij contact met water. Er komt veel warmte bij vrij. Geconcentreerd zwavelzuur wordt ook weleens als gootsteenontstopper gebruikt, juist omdat er zoveel warmte bij vrijkomt in de afvoerpijp van de gootsteen.De hulpdiensten hebben bij inspecties geen lekkages kunnen vinden.

Foto: Inzending

Tummers advertentie