Brandende oven brandt gat in dak van industriegebouw

112 Featured Offenbeek

Offenbeek – In de nacht van maandag op dinsdag is er brand gebroken bij een industriegebouw aan de Mariastraat, die brand was zo hevig dat er donkere rookwolken door de straten heen trok. In een van de gebouwen van een metaal verwerker was brand ontstaan in een ovens van het bedrijf. De brand sloeg vervolgens over op het dak, isolatie materiaal van het dak zorgde voor de hevige rookontwikkeling.

Bij het ontdekken van de brand waren er 10 personen aan het werk, zij hebben de ovens uitgezet en het pand verlaten in afwachting van de brandweer. De brandweer rukte grootst uit, zo kwamen er meerdere hoogwerkers, blusvoertuigen en tankwagens ter plaatse om het vuur te bestrijden. Brandweerkorpsen uit Roermond, Venlo, Venray, Belfeld en Maasbree assisteerde daarbij de Reuverse brandweer.

Bij het inzetten van de hoogwerkers kon het dak snel geblust worden, dat resulteerde dat de rookontwikkeling meteen minder werd. De brandweer kon daarna het pand naar binnen om de brand in de betreffende oven te blussen. Ook moesten de gevaarlijke stoffen dat het bedrijf in het pand heeft veilig gesteld worden. Vanwege de hulpverlening werd de Mariastraat en de Doctor Poelsstraat afgesloten voor al het verkeer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar zal onderzoek naar gedaan worden door de brandweer en de verzekeraar van het bedrijf. Het is niet de eerste brand bij het betreffende bedrijf, meerdere keren ontstond er brand in de afzuiginstallaties van de ovens. In 2013 was er op 5, 8 en 27 april brand.


Foto’s: AVLimburg.nl

Tummers advertentie