Veel rook bij brand in shredder

112 Featured Swalmen

Swalmen – De brandweer is zondagavond met meerdere voertuigen uitgerukt nadat er brand is ontstaan in een van de hallen van een papierverwerker aan de Reubenberg. Bij die verwerker zou tijdens het productie proces opgehoopt papier in een shredder zijn gaan branden dat voor een grote hoeveelheid rook zorgde. Naast het brandalarm werd ook het sprinkler systeem van het bedrijf geactiveerd waardoor de brand snel snel geblust was. Tijdens het incident waren een tiental personen aanwezig die buiten de komst van de brandweer afwachtte.  Die arriveerde met drie blusvoertuigen en een hoogwerker.

De brandweer heeft de machine en omgeving gecontroleerd op eventuele brandende of smeulende resten waarna het bedrijf gelucht werd vanwege de grote hoeveelheid rook die zich ophoopte. Loop van de week zal duidelijk worden hoeveel schade er is ontstaan aan de machines door de brand en bluswater.

Foto: AVLimburg

Tummers advertentie