Brandweer spuit papegaai uit boom nadat andere poging mislukte

112 Featured Offenbeek
Offenbeek – Avontuurlijke uren voor papegaai Sjaakie, die na vele uren weer terug veilig thuis is in zijn woning. De papegaai zou donderdag ontsnapt zijn via een kattenluikje waarna hij de wilde natuur in ging. Daar vloog hij rond van boom naar boom in de omgeving van de Sint Jozefweg, pogingen om terug te gaan naar zijn baasje deed hij niet.
 
Na een koude nacht in de bomen probeerde de eigenaar het vrijdagochtend opnieuw, zonder resultaat. De hulp werd ingeroepen van de brandweer die vanuit Venlo met een hoogwerker in actie kwamen om de vogel te vangen. Eenmaal in de buurt bedacht de vogel zich en zocht zijn rust op in een andere boom. Om een kat en muisspel te voorkomen werd hulp ingeroepen van een blusvoertuig uit Belfeld die de papegaai met een strategie uit de boom kon spuiten.
 
Uiteindelijk werd het alsnog een kat en muis spel doordat de papegaai steeds van boom naar boom vloog, en de brandweer gewapend met een hoge druk straal er achter aan. Doordat de vogel nat en vermoeid raakte gaf hij zich uiteindelijk over en viel naar beneden. Daar werd hij meteen in de armen gesloten door de eigenaar en thuis droog en warm gemaakt. Bij nader onderzoek blijk hij tijdens zijn verblijf in de natuur gepikt te zijn door andere vogels, een dierenarts is gewaarschuwd waarbij verder onderzocht zal worden.
 
Foto’s: AVLimburg
 
 
Tummers advertentie