Sinter Merte in vernieuwd jasje na wisseling van organisatie

Featured Offenbeek

Offenbeek – Na jaren organiseren van het traditionele Sinter Merte nemen de vrijwilligers van de brandweervereniging de Sjoemtrekkers afscheid van de organisatie. Nadat het nieuws afgelopen zomer bekend werd bekeek stichting Events4You naar mogelijkheden. Zij nemen de organisatie van het Sinter Merte op 11 november over, en zal in aangepaste vorm worden doorgezet.

Zo vervallen de traditionele twee verschillende optochten vanaf centrum Reuver en Offenbeek, naar een enkele optocht vanaf het Grescollege in Offenbeek door de nieuwe woonwijk naar de troshoop. Dat zal gebeuren onder muzikale begeleiding van het Philharmonisch gezelschap met het trommel en fluiterkorps St. Barbara, de stoet vertrekt om 18.45 naar de Bergerhofweg. Deelnemende kinderen zullen verwend worden met een versgebakken oliebol aldus de organisatie.

Rondom de troshoop is er voor rolstoelvriendelijke plekken rekening gehouden om het spel dat voorgedragen zal worden door Toneelgroep Reuver goed te zien zal zijn. De Bergerhofweg zal vanwege Sinter Merte tijdelijk afgesloten zijn tussen de Parallelweg en de Dr Poelsstraat. 

De route Gresscollege – Berherhofweg
Tummers advertentie