Brandweer twee keer naar zelfde straat vanwege een vreemdelucht

112 Featured Offenbeek

Offenbeek – De brandweer is maandag twee keer uitgerukt naar de zelfde straat vanwege een vreemde lucht. In eerste instantie ging men vanuit dat er in de meterkast van een woning aan de Eikenlaan een lekkage was ontstaan. De brandweer heeft toen de komst van netbeheerder Enexis afgewacht om de lekkage te verhelpen. Zij zijn vervolgens lange tijd bezig geweest met lokaliseren van de lekkage, wat ze uiteindelijk niet hebben kunnen aantreffen. Later op de dag werd opnieuw een melding gedaan van een gaslucht op de Eikenlaan, opnieuw arriveerde de brandweer en Enexis om de bron te vinden. Vanwege de inzet van de hulpdiensten werd de straat tot twee keer toe afgesloten voor verkeer.

Na lang zoeken, ruiken en meten leek het er op dat de lucht afkomstig is uit het riool. Naast uitgebreid meet apparatuur van Enexis werd ook de hulp in geroepen van een Adviseur Gevaarlijke stoffen van de brandweer, die de aanwezigheid van een breed scala aan stoffen kan meten. Bij het maken van dit bericht is niet duidelijk wat de oorzaak van de lucht is geweest.

Tummers advertentie