Gemeente

De gemeente Beesel bestaat uit de drie kernen: Beesel, Reuver en Offenbeek en ligt te midden van de steden Venlo en Roermond. Reuver heeft een klein, maar gevarieerd winkelaanbod, aangevuld met een aantal gezellige restaurantjes,
met in de zomer vele terrasjes. Beesel is een karakteristiek dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein met rondom een aantal horecagelegenheden.

Een bezoek aan de gemeente Beesel is zeker de moeite waard. De gemeente heeft op het terrein van Recreatie & Toerisme veel te bieden. Naast enkele (grootschalige) evenementen zijn er volop mogelijkheden om te recreëren. Een verblijfsaccommodatie uitzoeken is geen punt; van kamperen tot een hotel, alles is in de gemeente Beesel te vinden.

Overigens ligt de gemeente Beesel op het Zuidelijkse puntje van het veelzijdige vakantiegebied: de Maasduinen. Er zijn heel veel mogelijkheden in dit deel van Limburg! Van Mook naar de winkelstad Venlo tot en met Reuver ligt het ene natuurgebied na het andere, waaronder Nationaal Park De Maasduinen. Met vennetjes, beekjes, stuifduinen, heidevelden en bossen tot vér in Duitsland.

Trouwens, de afstand naar Midden-Limburg met de Maasplassen en Roermond met het historisch winkelhart is niet groot.
Dit alles maakt een bezoek aan Beesel meer dan de moeite waard! Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over onze evenementen, het recreëren en verblijven in Beesel.


Reuver (in de eigen streektaal ‘De Ruiver’, in Reuver = ‘Oppe Ruiver’) is een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Beesel.

Reuver ligt tussen de Maas en de grens met Duitsland, aan de spoorlijn Venlo – Roermond, waar het ook een NS-station heeft (Station De Vertraging). De katholieke Sint-Lambertuskerk uit 1880 is een belangrijk neogotisch werk van architect Johannes Kayser.

In en rond Reuver vindt men de Maasduinen. Dit landschap trekt jaarlijks veel toeristen, die verblijven op nabij gelegen boerderijcampings of op het bungalowpark ‘De Lommerbergen’.

Hoofdplaats Beesel
Oppervlakte 29,21 km²
– Land 28,32 km²
– Water 0,89 km²
Inwoners 13.630
Bevolkingsdichtheid 481 inw./km²
Belangrijke verkeersaders A73 & N271
Netnummer 077
Postcodes 5953-5954

De Gemeente in cijfers Aantal inwoners Reuver, Offenbeek & Beesel (per 1 januari 2008)
* Reuver – 6.228
* Offenbeek – 4.856
* Beesel – 2.560
* Totaal 13.644 inwoners

 

[embedplusvideo height=”309″ width=”500″ standard=”http://www.youtube.com/v/57JN_J8R4hQ?fs=1″ vars=”ytid=57JN_J8R4hQ&width=500&height=309&start=&stop=&rs=w&hd=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3815″ /]

Tummers advertentie

2 thoughts on “Gemeente

Comments are closed.