Memoriam Dennie Houba

Dennie Houba, hij was sinds het begin betrokken bij Ruiver.nl. Alles wat met 112 te maken had was zijn grootste passie. Toen hij David dan ook leerde kennen, zag hij er al snel de lol van in en gingen ze samen met Ruiver.nl verder. Uiteindelijk is Ruiver.nl op deze manier uitgegroeid tot een hechte vriendengroep, waarvan iedereen dezelfde passie heeft.

Dennie zag zijn hobby erg serieus. Voorheen bleef Dennie altijd op de hoogte via zijn scanner, maar toen die niet meer werkte sinds de opkomst van de P2000 en C2000 ging hij op zoek naar een nieuwe oplossing. Al snel kreeg hij de P2000 pieper in zijn vizier, en het duurde dan ook niet lang voordat hij deze in “the pocket” had. Hij had zijn pieper dan ook net één dag, toen die ineens ’s avonds af ging: brand woning Greswarenstraat Reuver. “Ik ga even met de honden wandelen” was wat hij zei, en weg was ie. Maar… zonder honden natuurlijk! De Greswarenstraat lag dan ook één straat verwijderd van waar Dennie samen met Sabrina woonde, dus hij was al vóór de brandweer aanwezig. Dat was écht “kaasje” voor Dennie! En zo volgden er nog meer uitrukken, zelfs midden in de nacht in de winter met -15 ˚C. (garage / schuurbrand Industriestraat). Dennie ging voor een “echte fik” met alle plezier zijn bed uit. De brand bij de Helco in Reuver was helemaal zijn ding, dit is dan ook één van de laatste grote branden die hij heeft meegemaakt. ’s Nachts om 03.30 uur kwam hij thuis, helemaal stinkend naar de rook, en ’s morgens ging om 06.30 uur weer de wekker. Maar dat maakte Dennie dan ook helemaal niks uit! Helaas heeft hij door omstandigheden de grote brand van de Lommerbergen moeten missen, wat hij dan ook helemáál niet leuk vond. Hier heeft hij lang van gebaald.

Ook de inzet van de brandweer bij verkeersongevallen kon hem wel boeien. De brandweer was gewoon zijn ding, hij heeft dan ook lang getwijfeld of hij zelf niet bij de brandweer zou willen. Maar uiteindelijk heeft hij besloten dat het maken van foto’s vóór de brandweer meer bij hem zou passen, want hier had hij de grootste lol in! Dennie had dan ook de grootste lol met het maken van foto’s, die hij hierna dan ook op Ruiver.nl kon publiceren. Hij vond het werk van de brandweer zéér interessant en kon dan ook goed opschieten met enkele leden van Brandweer Reuver-Beesel. Als Dennie of iemand anders van Ruiver.nl bij een uitruk niet in de mogelijkheid waren om foto’s te komen maken, werden de foto’s zelfs aan huis geleverd door de brandweer zelf! Dennie had altijd zijn manieren klaar om maar aan foto’s te kunnen komen, hij had zo zijn connecties.

Wat had Dennie een lol, toen we met de crew van Ruiver.nl op excursie zijn geweest bij de Brandweer in Venlo. Alle wagens werden voor ons naar buiten gereden, en konden goed bekeken worden. De ladderwagen was Dennie’s favoriet. Hij ging dan ook graag even 30 meter mee omhoog de lucht in, en maar genieten… Zo ook tijdens de wervingsdagen voor de brandweer in Belfeld en Reuver. Hoe vaak hij wel niet mee naar boven is geweest in de ladderwagen? Misschien niet eens op één hand te tellen… Tot op de beruchte dag, 17 juli 2009, dat Dennie zijn hersenbloeding heeft gehad. Toen kwam ook de ladderwagen van Venlo, maar dan om Dennie in bewusteloze toestand mee naar buiten te helpen vanuit de slaapkamer. En regelrecht de ambulance in naar het VieCuri in Venlo. Zijn ladderwagen, waar hij zoveel lol aan had beleeft… En nu moest hij voor Dennie komen, speciaal voor hem, om hem in zo’n zieke toestand uit huis te halen. Zijn laatste ritje in de ladderwagen… En de ambulance, de nieuwe T5 die hij zo mooi vond, kwam nu ook voor speciaal voor hem. Die bracht hem met spoed naar Venlo, en van Venlo met spoed naar Maastricht. Hij moest eens weten… Vanuit Maastricht heeft hij 7 weken gevochten voor zijn leven, in comateuze toestand. Hij reageerde enkel op heldere momenten, door in je hand te knijpen, ogen proberen te openen, mond openen en op verzoek de tong proberen uit te steken, maar hier bleef het bij… Hij heeft 3 longontstekingen en één trombose-arm overwonnen. Maar toen hij in de laatste week een infectie in zijn hersenvocht kreeg, een hersenvliesontsteking, kon hij de vijand niet meer aan. Deze was té sterk om tegen te vechten, en veroorzaakte dan ook nóg meer schade aan de hersenen dan wat de hersenbloeding op zich al had veroorzaakt. Vechten kon niet meer, en Dennie is dan ook op 2 september in bijzijn van zijn Sabrina en familie rustig ingeslapen.

Dennie’s inzet voor Ruiver.nl was groot. Hij publiceerde nieuws, foto’s, was penningmeester, zat in het bestuur, behield de contacten met sponsoren etc. Verder was Dennie altijd in voor een gezellige avond met de jongens. Gezellig bij hem thuis, biertje erbij, en maar lol hebben. Een gezellige, spontane jongen. Stond altijd klaar voor anderen, waarbij hij zichzelf nog wel eens vergeten kon. Verder woonde hij al 4 jaar gelukkig samen met zijn Sabrina, waarmee hij sinds 1999 samen was. Zijn honden Jessie & Malaika maakten hem ook heel gelukkig, waren écht zijn kindjes. Tevens werkte hij heel graag bij Jalema, een fijn bedrijf waarbij Dennie veel heeft geleerd en lol heeft gehad!

Iedereen die Dennie lief had, moet hem nu missen. En dat doet pijn! Maar put kracht uit de mooie herinneringen die iedereen aan hem heeft.

Dennie, bedankt dat we jouw vrienden mochten zijn! Bedankt voor je inzet voor Ruiver.nl. Bedankt voor je vriendelijkheid! Bedankt voor alle lol die we samen hebben gehad! Bedankt voor je gastvrijheid, alle pilsjes! Bedankt voor jouw humor! We hebben veel van je geleerd in de jaren dat we van jou hebben mogen genieten. We hadden nog veel langer van je willen genieten! Maar helaas is deze tijd ons niet gegund… Dennie, we zullen je nooit vergeten!

Waarom zijn er zoveel vragen?
Waarom is er zoveel pijn?
Waarom gebeuren er zoveel dingen die niet te begrijpen zijn?

– Crew Ruiver.nl –

Dennie, bedankt voor alles!

Tummers advertentie