Regels reacties

Via de website van Ruiver.nl is het mogelijk om op artikelen te reageren. Hier wordt gebruik gemaakt van het online discussieplatform Disqus. Dit is een extern platform dat op wereldwijd niveau gebruikt wordt door tal van websites.

Disqus is een zelfregulerend systeem. Dat wil zeggen dat bezoekers zelf invloed kunnen uitoefenen zonder tussenkomst van de redactie. Je kan reacties beoordelen en aanmerken als ‘ongepast’ (door op het vlaggetje te drukken). Wanneer een reactie meermaals door andere bezoekers wordt aangemerkt als ‘ongepast’ verwijdert Disqus automatisch deze reactie, zonder tussenkomst van Ruiver.nl. Ook kunnen gebruikers die een reactie hebben geplaatst hun reactie zelf bewerken en/of verwijderen, ook dat gebeurt zonder tussenkomst van Ruiver.nl.

Bezoekers bepalen + filter
Veelal wordt er anoniem en met een schuilnaam gereageerd. Omwille deze reden zit er een streng filtersysteem gekoppeld aan Disqus. Het kan dus zijn dat een reactie niet direct zichtbaar is. Zoals hierboven aangegeven kan een reactie door andere bezoekers worden aangemerkt als ongepast. Dan wordt deze automatisch door Disqus – dus zonder handelen van Ruiver.nl – verwijderd. Wanneer Ruiver.nl meerdere klachten van Disqus of bezoekers ontvangt over een gebruiker dan wordt een gebruiker op de zwarte lijst geplaatst en is reageren niet meer mogelijk met het betreffende account.

Juridische consequenties
Noem het censuur, onzin of ontneming van de vrijheid van meningsuiting, maar veel mensen zijn zich niet bewust van de juridische consequenties en nadelige gevolgen van anonieme reacties. Wil je voorkomen dat jouw reactie wordt verwijderd? Reageer dan niet anoniem en onderbouwend of reageer via facebook.com/ruiver.nl.

Bij de reacties wordt gelet op o.a. relevantie, scheldwoorden, uitlokking, leesbaarheid en respect. Gebruiker accounts met ‘tijdelijke of wegwerp e-mailadressen’ worden bij voorbaat al geblokkeerd. Ga je over de schreef en wordt er door de politie gevraagd naar jouw gegevens, dan zal Ruiver.nl daar haar medewerking aan verlenen.

Tummers advertentie