Nu hier
Home > Wijkagent

Veel mensen weten niet exact hoe ze informatie en meldingen door kunnen geven aan de politie. Daardoor gaat veel belangrijke informatie uit de wijk verloren. Tenslotte bent u voor een groot deel de ogen en oren uit de buurt voor de politie, maar ook voor andere opsporingsinstanties.

Daarom zal ik kort aangeven hoe u zaken kunt melden. Uiteraard is deze opsomming niet helemaal compleet. Gebruik vooral uw verstand en gevoel bij de keuze voor contact met de politie.

Spoed: bel 112
112 kunt u bellen in geval van spoed. Misverstand hierbij is vaak dat men denkt, dat er “bloed moet zijn gevloeid”. Ook in geval van ernstige dreiging of een heterdaad inbraak kunt u 112 bellen. Wacht dus niet te lang!

Geen spoed: bel 0900-8844
Als uw melding enig uitstel kan verdragen bel dan 0900-8844. De politie komt dan zo spoedig mogelijk, eventueel in overleg met de melder. Dat kan dus zijn bij inbraak waar de dader reeds is verdwenen, bij overlast enz.

Ook als u een afspraak wilt maken voor een aangifte of gesprek met de politie, belt u naar 0900-8844.

Wilt u slechts informatie doorgeven, met de bedoeling dat dit bij het team of de wijkagent bekend is, kunt u ook via dit telefoonnummer bellen.

 

Wijkagent:
Voor diverse zaken is de wijkagent uw eerste aanspreekpunt. Uiteraard ben ik niet 24 uur per dag bereikbaar. Wilt u contact met de wijkagent, dan kan dat op de volgende manieren:

  • Spreek me aan op straat, ik neem altijd tijd voor u;
  • Bel naar 0900-8844 en vraag of ik in dienst ben. Mocht ik op dat moment niet bereikbaar zijn, maakt      het servicecentrum mij een mail en bel ik u z.s.m. terug;
  • Mail uw vraag of informatie rechtstreeks naar mij via mijn mailadres:  jeroen.de.reuver@limburg-noord.politie.nl ;
  • Kom naar de spreekuurmomenten in het gemeentehuis (liefst ook op afspraak);
  • Via Politie.nl kunt u het contactformulier invullen. Deze wordt doorgestuurd naar de wijkagent;
  • Ik ben als uw wijkagent bereikbaar via Facebook: facebook.com/wijkagent.beeselreuver . Meldingen en vragen via Facebook worden vaak pas later behandeld! ;
  • Ook via Twitter kunt u mij benaderen: @politietegelen

Anoniem melden:
Wilt u strafbare feiten anoniem melden, dan kunt u, onder bepaalde voorwaarden, deze informatie kwijt via Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De informatie die u hier doorgeeft, wordt geanonimiseerd doorgegeven aan de politie, belastingdienst of andere opsporingsinstantie. Lees meer over Misdaad Anoniem op meldmisdaadanoniem.nl

Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE):
Heeft u informatie over ernstige criminele activiteiten, dan kunt u via de politie (wijkagent) in contact worden gebracht met de CIE. Ook bij het doorgeven van informatie aan deze afdeling van de politie zijn bepaalde voorwaarden verbonden.

Tenslotte:
De politie tracht zoveel mogelijk terug te koppelen wat met uw melding of informatie is gedaan. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren of langer duren, neem dan gerust contact op met de politie of uw wijkagent.

 

Met vriendelijke groet,
Jeroen H.M. de Reuver

Tummers advertentie

Top