Zwembad de Bercken

Het zwembad de Bercken dateert uit 1966. De eerste jaren werd het geëxploiteerd door de gemeente zelf en vanaf 1991 nam Sportfondsen Beesel de exploitatie over.
Het verouderde zwembad moest dringend worden vernieuwd terwijl de bezoekers-aantallen terugliepen en de kosten om het zwembad draaiende te houden steeds hoger werden. De gemeente zag er (bijna) geen heil meer in en overwoog de mogelijke sluiting van het mooi gelegen zwembad.

Het zwembad werd in 1997 helemaal gerenoveerd (met vrijwilligershulp) en het draait verder bijna helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligers treft u overal aan: bij de kassa, de keuken, de bar en bij het water. Het terrein wordt door vrijwilligers opgeruimd en in perfecte technische staat gehouden. Onder leiding van coördinatoren draait het zwembad nu als nooit tevoren.


In het zwembad is voor ieder wat, kabouterglijbaan, waterpomp-speelplaats, minder-validen-lift, waterspuitende UFO, drie grote basins (diep, middeldiep en ondiep), hoge en lage springplank, grote familie-glijbaan, 6 meter lang en 4 meter hoog, spuitende zeehond, schildpad en slang, twee kleinere glijbanen, peuterbad met spuitende paddestoel, grote speel- en ligweide, ook voldoende schaduwplaatsen, diverse speeltoestellen, twee beachvolleybalvelden, basketball-veld, een trapveldje, twee tafeltennis-tafels, overdekte horeca-ruimte en een groot terras met prachtig overzicht over de ligweide.

De entree tijdens de openingsuren bedragen:
Kinderen t/m 3 jaar gratis
Personen vanaf 4 jaar € 3,50
10-badenkaart € 30,00
50+ (alleen terras, niet zwemmen) gratis

Meer informatie op de website van De Bercken.nl.

Tummers advertentie